Odredbom članka 130. stavkom 1. Zakona o komunalnom gospodarstvu („Narodne novine“ br. 68/18 – u daljnjem tekstu: Zakon),propisano je da će jedinica lokalne samouprave donijeti Odluku o komunalnoj naknadi izčlanka 95. stavka 1. Zakona u roku od šest mjeseci od dana stupanja na snagu Zakona.

 

 

Na temelju odredbe članka 95. stavka 1. Zakona, predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave donosi odluku okomunalnoj naknadi kojom se određuju područja zona u jedinici lokalne samouprave u kojima se naplaćujekomunalna naknada, koeficijent zone (Kz) za pojedine zone u jedinici lokalne samouprave u kojima se naplaćuje komunalna naknada, koeficijent namjene (Kn) za nekretnine za koje se plaća komunalna naknada, rokplaćanja komunalne naknade, nekretnine važne za jedinicu lokalne samouprave koje se u potpunosti ilidjelomično oslobađaju od plaćanja komunalne naknade i opći uvjeti i razlozi zbog koji se u pojedinačnimslučajevima odobrava djelomično ili potpuno oslobađanje od plaćanja komunalne naknade.

 

Sukladno gore navedenom, Općina Gundinci dužna je donijeti Odluku o komunalnoj naknadi (u daljnjem tekstu: Odluka)radi usklađivanja sa novim Zakonom koji je stupio na snagu dana 04. kolovoza 2018.

 

Javno savjetovanje otvoreno je od 13. studenog 2018. do 29. studenog 2018. godine,odnosno u trajanjukraćem od 30 dana obzirom da su u tijeku pripreme na izradi prijedloga Proračuna Općine Gundinci za 2019.g.sa projekcijama za 2020. i 2021.g. te se predlaže kraći rok trajanja savjetovanja.

 

Rok za podnošenje prijedloga je do 29. studenog 2018. godine. Prijedlozi se mogu dostaviti pisanim putemili na elektroničku adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

 

Po završetku Savjetovanja, svi pristigli prijedlozi bit će pregledani i razmotreni te će se o istim sastavitIzvješće o usvojenim i odbijenim prijedlozima koje će biti objavljeno na web stranici Općine Gundinci.

 

 

Datoteke dostupne za preuzimanje:

docOdluka o komunalnoj naknadi

docJavno savjetovanje – odluka o komunalnoj naknadi

docObrazac o sudjelovanju u savjetovanju o nacrtu općeg akta odluka o komunalnoj naknadi

pdfObrazac izvješća o provedenom savjetovanju - komunalna naknada

Danas je 23/08/2019, i prema katoličkom kalendaru danas slave imendan: Ruža Limska, Zdenko, Filip

Brojač posjeta

Danas 25

Jučer 65

Ovaj tjedan 261

Ovaj mjesec 1167

Sveukupno 146919

Stranice općine Gundinci

 

Općina Gundinci

Načelnik: Ilija Markotić

Sjedište: Gundinci 35222
Adresa: Stjepana Radića 4
Telefon: 035 487 008
Fax: 035 487 008
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Gundinci.hr

Stranice lokalne zajednice

Sva pitanja u vezi stranice, članaka, udruga postaviti na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  . Također, ako imate kakav prijedlog, želite pomoći u izradi stranice, imate neke zanimljive fotografije, slobodno se javite kako bi poboljšali i nadopunili stranice! 

 

 

Vijesti iz zemlje i svijeta

Idi na vrh