IMG 20181114 153943

20.11.2018.godine u 19:00h u prostorijama konjogojske udruge Gundinci održat će se projekcija dokumentarnog filma "Štafeta smrti"

 

Dokumentarni film "Štafeta smrti" podsjeća na konkretne događaje iz Domovinskog rata koji su se zbivali nakon okupacije Bogdanovaca (Vukovarska bojišnica) od 10. do 22. studenog 1991. u minskom polju nedaleko od Marinaca. 


Od 11 hrvatskih branitelja koji su te nedjelje iz okupiranih Bogdanovaca krenuli u proboj sa civilima, danas su živa samo dvojica; Ivica Jurčan i Đuro Kovačević. Oni su i glavni pripovjedači strahota kroz koje su prolazili preživjeli, ali teško ranjeni sudionici "štafete smrti"!
Smisao filma je podsjetiti na hrabrost hrvatskih branitelja i njihovo nesebično žrtvovanje za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, bez obzira na kojim su se bojišnicama nalazili.

Film je režirala redateljica Nada Prkačin, a rađen je u produkciji Laudato TV - obiteljske televizije.

Dodatna vrijednost filma su mladići koji u filmu glume igrane scene jer su to redom djeca branitelja Bogdanovaca, a čak troje od njih su djeca učesnika (živih i mrtvih) stvarnog događaja „Štafete smrti“, o kojem film govori!


Projekcije filma organizira i vodi Damir Radnić, pukovnik HV-a u mirovini, učesnik Domovinskog rata, bitke za Vukovar, kao i mnogih drugih ratišta tijekom Domovinskog rata.

Brojač posjeta

Danas 22

Jučer 171

Ovaj tjedan 246

Ovaj mjesec 1637

Sveukupno 156752

Stranice općine Gundinci

 

Općina Gundinci

Načelnik: Ilija Markotić

Sjedište: Gundinci 35222
Adresa: Stjepana Radića 4
Telefon: 035 487 008
Fax: 035 487 008
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Gundinci.hr

Stranice lokalne zajednice

Sva pitanja u vezi stranice, članaka, udruga postaviti na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  . Također, ako imate kakav prijedlog, želite pomoći u izradi stranice, imate neke zanimljive fotografije, slobodno se javite kako bi poboljšali i nadopunili stranice! 

 

 

Vijesti iz zemlje i svijeta

Idi na vrh