Nogometni klub Gundinci osnovan je 23.08.2009.g. Na osnivačkoj skupštini izabrana su sva tijela kluba. To su Izvršni odbor koje je najviše izvršno tijelo kluba, nadzorno odbor i skupština kluba. Izvršni odbor kluba čini 15 članova, a nadzorni odbor se sastoji od 3 člana. Za prvog predsjednika kluba imenovan je Josip Markotić. Nakon osnivačke skupštine, prikupljeni su svi potrebni dokumenti, te je predan zahtjev Uredu državne uprave za prijem naše Udruge u Registar udruga Republike Hrvatske.

Rješenje o upisu udruge doneseno je 07. 09. 2009.g. Tim činom nogometni klub “Gundinci” je postao pravna osoba. U Županijski nogometni savez smo primljeni 30.03. 2010. odlukom Izvršnog odbora saveza, a službeno smo postali član HNS-a 31.05.2010. god. objavom u službenom oglasniku HNS-a.

Nogometni klub je osnovan sa ciljem promicanja, razvitka i unapređenja nogometnog sporta u Općini Gundinci. Temeljna i dugoročna vizija kluba je sustavan rad sa mladim uzrastima koji su budućnost kluba, te stvaranja što boljih uvjeta rada, barem sličnih onima koje imaju mladi uzrasti u gradu. Klub je neutralan po pitanju politike i vjere. Rad kluba je javan, a javnost rada kluba ostvarujemo pravodobnim izvješćivanjem članstva o radu kluba i bitnim događanjima, te održavanje izvještajne skupštine najmanje jednom u tijeku godine. Nakon što je klub primljen u HNS, te tako stekli pravo takmičenja u županijskom nogometnom savezu, krenuli smo sa formiranjem seniorske ekipe, te održavanja treninga i sudjelovanja na mnogobrojnim turnirima gdje smo ostvarili zavidne rezultate u konkurenciji klubova iz višeg ranga takmičenja. Za prvog trenera imenovan je Pavo Pušeljić.

Prvu službenu utakmicu naš je klub odigrao u Čajkovcima 8. kolovoza 2010. u KUP takmičenju, te u istoj ostvario i prvu službenu pobjedu. Svoju prvu takmičarsku sezonu klub je odigrao u sezoni 2010/2011, te zauzeo drugo mjesto u 3.ŽNL-ISTOK. Nedugo nakon formiranja seniorske ekipe osnovana je škola nogometa koju čine tri selekcije igrača. To su limači, pioniri i juniori. Trener juniora i pionira je Drago Šporčić, a trener limača je Tomislav Pušeljić. Pioniri i juniori su se uključili u županijsko takmičenje mlađih uzrasta u jesen 2011.g. Trenutno prva ekipa se nalazi na prvom mjestu 3.žnl-istok pod trenerskim vodstvom Josipa Markovinovića, te je vrlo izgledno da ćemo uskoro prijeći u viši rang takmičenja.

 

U nepune tri godine svoga rada klub je uspješno organizirao mnogobrojne turnire, od kojih svakako dva postaju tradicionalna, a to su Božićni malonogometni turnir u dvorani, te ljetna liga na betonu pod svjetlima reflektora. Klub se financira od prihoda ostvarenih organizacijom navedenih turnira, od donacija Općine Gundinci, sponzora, te mnogobrojnih simpatizera kluba.

U Gundincima, 06.04.2012.g.

Klub se trenutno nalazi u prvom rangu županijskog nogometa.

 

Nogometni klub „Gundinci“

S.Radića 4
35222 Gundinci
OIB: 97051042997
www.nkgundinci.hr

 

Predsjednik
Mladen Karavidović